We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Media Mediterranea 25: "Tomorrow's Parties" - Toni Mijač - Artist talk

by Metamusic Production

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

about

Media Mediterranea 25
Izložba "Tomorrow's Parties"
(ECPD, Pula - 22. - 29. 04. 2023.)
Toni Mijač - Artist talk

TONI MIJAČ
Katarza

Fokus projekta Katarza je specifičan oblik primijenjene psihoanalize kroz introspekciju muškaraca različite dobi. Oni su odabrali jedan proživljeni događaj koji se urezao u arhivu njihovih sjećanja te su postepeno uranjali u njega. Dok pojedinac evocira odabrani događaj i mentalno proživljava to iskustvo, autor dokumentira seansu kao portret i dokumentaciju te polazišne točke. Kasnije, inspiriran tim iznova probuđenim emocijama, pojedinac izražava svoje misli tehnikama i formatima po vlastitom izboru te pritom kanalizira svoj odnos prema tom sjećanju i njegovom utjecaju. Tako sudionici postaju koautori projekta, čiji radovi ostaju kao dokumenti intimnog trenutka i izričaja. Katalizirajući proces na emotivno-psihološkoj razini, oni otvaraju mogućnost reinterpretacije proživljenog iskustva. Krajnji cilj ove suradnje autora i sudionika krije se upravo u materijalizaciji njihove introspekcije – cikličnom uspostavljanju odnosa sa samim sobom, s autorom koncepta i konačno s publikom. Projekt je realiziran u okviru Summer Sessions mreže za razvoj talenata kao koprodukcija udruge Metamedij i Schmiedea.

Toni Mijač (1988.) multimedijski je umjetnik iz Splita. Završio je preddiplomski studij na Umjetničkoj Akademiji u Splitu, smjer Film i video, te diplomski studij na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu, smjer Novi mediji. Sudjelovao je u nizu međunarodnih umjetničkih rezidencija, radionica, festivala i happeninga te vodio filmske škole za mlade u Splitu i Zagrebu. Imao je sedam samostalnih izložbi i izlagao na brojnim grupnim izložbama u galerijama HDLU, Klovićevi dvori, MSU Zagreb, MKC Split, GMK, Greta, Pogon Jedinstvo i KSET. Sudjelovao je i na raznim međunarodnim projektima koji su ga ugostili (Austrija, Slovenija, Njemačka, Portugal, Litva, Rumunjska i Velika Britanija). U radu se pretežito igra s impulsima svakodnevice na različitim životnim područjima, navikama i tendencijama, koje propituje koristeći jezik i izražajna sredstva različitih medija poput filma, videa, teksta, instalacije, fotografije i društvene prakse. Dosadašnja priznanja uključuju nagradu publike na HT-ovoj nagradi za suvremenu umjetnost 2018 u Zagrebu, 2. nagradu žirija na GRISIAyouth 2018 u Rovinju za rad Vezu (ni)je moguće uspostaviti te 1. nagradu žirija na GRISIAyouth 2021 u Rovinju za rad Slon Eye. Godine 2021. odabran je kao umjetnik na rezidenciji MagiC Carpets / Meta Cultural Foundation / LAB 852 programa, a 2022. godine kao umjetnik na rezidenciji Summer Sessions umjetničke organizacije Metamedij.

credits

released April 23, 2023

license

all rights reserved

tags

about

Metamusic Production Pula, Croatia

Metamusic is a community studio and record label based in Pula, Croatia. Our first users are promising young musicians and artists. We are open for collaboration on a national and international level.

contact / help

Contact Metamusic Production

Streaming and
Download help

Report this track or account

If you like Metamusic Production, you may also like: