We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Media Mediterranea 25: "Tomorrow's Parties" - Mario Mu - Artist talk

by Metamusic Production

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

about

Media Mediterranea 25
Izložba "Tomorrow's Parties"
(ECPD, Pula - 22. - 29. 04. 2023.)
Mario Mu - Artist talk

MARIO MU
Mjesta susreta, drugi čin

Mjesta susreta, drugi čin dio je filmske trilogije koja istražuje odnose suvremenih radnih uvjeta i implementacije igara unutar okruženja koje je stvorio čovjek. Cijeli ciklus tematizira prostorni doživljaj mjesta povezanih sa strukturom osjećaja, a sastoji se od filmskog aranžmana proizvedenog unutar kompjuterskog softvera za video igre. Glavna radnja ovog dijela ciklusa prati izgradnju Pelješkog Mosta kao važne geopolitičke točke na granici Europske unije. U odsustvu ljudskih aktera, kao u priči o slučajnom snu ili u vezi sa sjećanjima, atmosfera razotkriva pomno konstruirane slojeve sekvenci pokretnih slika. Dok neprestano podešava i smanjuje jačinu tišine u odnosu na dominantne narative o našim radnim uvjetima, ovaj imaginarni krajolik sugerira ugodnu dosadu koja proizlazi iz napetosti između radnje i zastoja, sugestivnih ritmičkih ponavljanja i bestežinske perspektive. Projekt je realiziran u okviru Summer Sessions mreže za razvoj talenata kao koprodukcija udruge Metamedij i V2_Laba for the Unstable Media.

Mario Mu (1987.) vizualni je umjetnik i režiser koji živi i radi u Berlinu. Stvara unutar proširenog virtualnog iskustva videoigara koje koristi u mnogobrojnim istraživačkim projektima. Osim što u svom radu često uključuje zvuk i crtež, njegova praksa uglavnom objedinjuje dizajn igara, 3D animaciju i performans. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, i magistrirao na Umjetničkom sveučilištu u Berlinu. Tijekom 2016. i 2017. bio je aktivni član Research Center for Proxy Politics u Berlinu. Od 2017. sudjeluje u nizu događaja kao autor i suradnik sa TAP-Théâtre auditorium de Poitiers; V2 Rotterdam; MGLC Ljubljana; MAAT Lisabon; Play Co London; Pakhuis de Zwijger u Amsterdamu; Ufer Studios, Galerie gr_und i Silent Green u Berlinu; MSU, Pogon i GMK u Zagrebu, da spomenemo samo neke. Digitalni i mrežni projekti uključuju suradnju sa FACT Magazine,The Killscreen, The Carillon, BoCA, Milan Machinima Festival, Gamescenes, Itch.io, Gestalten Publishing, Wrong Biennale, The School of Machines, Making & Make-Believe, Lima Sky, Pivilion Inquiry Inc. i mnoge druge.

credits

released April 23, 2023

license

all rights reserved

tags

about

Metamusic Production Pula, Croatia

Metamusic is a community studio and record label based in Pula, Croatia. Our first users are promising young musicians and artists. We are open for collaboration on a national and international level.

contact / help

Contact Metamusic Production

Streaming and
Download help

Report this track or account

If you like Metamusic Production, you may also like: