Remix of Identity (part 2 - remixes)

by Metamusic Production

/
  • Streaming + Download

    Download the album with covers and pdf booklet.
    Besplatno preuzmite glazbu i pripadajuću digitalnu knjižicu ovdje.
    Purchasable with gift card

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

about

Ovaj CD nastao je kao proizvod projekata Rojc Remiks Lab i Remiks ideniteta udruge Metamedij. Rojc Remiks Lab je projekt koji za cilj ima razvoj kulture mladih u području novih medija i tehnologija, potičući edukaciju, prezentaciju i promociju na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Budući da se naša udruga bavi edukacijom i produkcijom u području glazbe i novih medija, ovim projektom kroz zajednički proces istraživanja i kreativnog izražavanja željeli smo povezati razne aktere na kulturnoj sceni Rojca. Nakon što smo mapirali aktere u kulturi vezane uz DC Rojc, u glazbenom smo se smislu fokusirali na istraživanje glazbe nacionalnih manjina koja nam je poslužila da se kroz projekt dotaknemo pojma interkulturalnosti u našem društvu. Urbana sredina zajednička je dodirna točka mladih ljudi, ali i nacionalnih manjina te njihove glazbene tradicije. 

Tako je nastao ovaj glazbeni projekt koji se bavi urbanim interkulturalnim životnim stilovima mladih ljudi u Istri i Europi. Kulturna raznolikost neraskidivo je povezana s idejom europskog identiteta, a Istra je također bogata različitim identitetima, nekim vrlo živima i to kroz današnji život pripadnika manjina u Istri. Njihov je suživot i kreiranje novih hibridnih kultura doprinos Istre stvaranju zajedničkog europskog identiteta, a promicanjem interkulturalnosti među mladima omogućujemo doprinos Istre u izgradnji zajedničkih europskih identiteta.

Remiksiranje tog materijala i njegova reinterpretacija vrlo je važan drugi korak u kulturnom dijalogu s “drugim i drugačijim”.  Ostaje pitanje jesu li to takozvani “Identiteti različitosti” koji tako uključuju utjecaje pojedinih manjinskih kultura, kao što su Talijani, Romi, Srbi, Bošnjaci, Slovenci, Albanci, Mađari, Makedonci i dr.. Oni imaju vrlo značajan utjecaj kojim pridonose oblikovanju kako istarske svakodnevnice, tako i modernih europskih društava. Ti utjecaji se ne mogu ignorirati, već ih je važno aktivno uključiti u širi društveni i kulturni dijalog koji priznaje da kulturne tradicije “drugih” obogaćuju i pridonose raznolikosti. 

Iako ovo nije prvo izdanje udruge Metamedij, ipak je prvo izdanje koje predstavlja glazbenu viziju interkulturalnosti. Kako je naše polje djelovanja novomedijska kultura i inovativne umjetničke prakse, želja nam je bila dati uvid u način na koji mladi glazbeni izvođači urbanog izričaja doživljavaju glazbu nacionalnih manjina. Stoga se na jednom CD-u nalazi tradicijska glazba, a na drugom njena reinterpretacija. 

credits

released December 12, 2014

Music editors - Marino Jurcan, Toni Flego
Recording and digital processing - Bruno Legović
Recorded at studio Metamusic and studio Partyzan
Design - Oleg Šuran
Editor - Marino Jurcan
Production and realization - association Metamedia

license

all rights reserved

tags

about

Metamusic Production Pula, Croatia

Metamusic is a community studio and record label based in Pula, Croatia. Our first users are promising young musicians and artists. We are open for collaboration on a national and international level.

contact / help

Contact Metamusic Production

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Metamusic Production, you may also like: