We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Remix of Identity (part 1 - traditional)

by Metamusic Production

/
  • Streaming + Download

    Download the album with covers and pdf booklet.
    Purchasable with gift card

     

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.

about

Ovaj CD nastao je kao proizvod projekata Rojc Remiks Lab i Remiks ideniteta udruge Metamedij. Rojc Remiks Lab je projekt koji za cilj ima razvoj kulture mladih u području novih medija i tehnologija, potičući edukaciju, prezentaciju i promociju na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Budući da se naša udruga bavi edukacijom i produkcijom u području glazbe i novih medija, ovim projektom kroz zajednički proces istraživanja i kreativnog izražavanja željeli smo povezati razne aktere na kulturnoj sceni Rojca. Nakon što smo mapirali aktere u kulturi vezane uz DC Rojc, u glazbenom smo se smislu fokusirali na istraživanje glazbe nacionalnih manjina koja nam je poslužila da se kroz projekt dotaknemo pojma interkulturalnosti u našem društvu. Urbana sredina zajednička je dodirna točka mladih ljudi, ali i nacionalnih manjina te njihove glazbene tradicije. 

Tako je nastao ovaj glazbeni projekt koji se bavi urbanim interkulturalnim životnim stilovima mladih ljudi u Istri i Europi. Kulturna raznolikost neraskidivo je povezana s idejom europskog identiteta, a Istra je također bogata različitim identitetima, nekim vrlo živima i to kroz današnji život pripadnika manjina u Istri. Njihov je suživot i kreiranje novih hibridnih kultura doprinos Istre stvaranju zajedničkog europskog identiteta, a promicanjem interkulturalnosti među mladima omogućujemo doprinos Istre u izgradnji zajedničkih europskih identiteta.

Remiksiranje tog materijala i njegova reinterpretacija vrlo je važan drugi korak u kulturnom dijalogu s “drugim i drugačijim”.  Ostaje pitanje jesu li to takozvani “Identiteti različitosti” koji tako uključuju utjecaje pojedinih manjinskih kultura, kao što su Talijani, Romi, Srbi, Bošnjaci, Slovenci, Albanci, Mađari, Makedonci i dr.. Oni imaju vrlo značajan utjecaj kojim pridonose oblikovanju kako istarske svakodnevnice, tako i modernih europskih društava. Ti utjecaji se ne mogu ignorirati, već ih je važno aktivno uključiti u širi društveni i kulturni dijalog koji priznaje da kulturne tradicije “drugih” obogaćuju i pridonose raznolikosti. 

Iako ovo nije prvo izdanje udruge Metamedij, ipak je prvo izdanje koje predstavlja glazbenu viziju interkulturalnosti. Kako je naše polje djelovanja novomedijska kultura i inovativne umjetničke prakse, želja nam je bila dati uvid u način na koji mladi glazbeni izvođači urbanog izričaja doživljavaju glazbu nacionalnih manjina. Stoga se na jednom CD-u nalazi tradicijska glazba, a na drugom njena reinterpretacija. 

credits

released December 12, 2014

Music editors - Marino Jurcan, Toni Flego
Recording and digital processing - Bruno Legović
Recorded at studio Metamusic and studio Partyzan
Design - Oleg Šuran
Editor - Marino Jurcan
Production and realization - association Metamedia

metamedia.hr

license

all rights reserved

tags

about

Metamusic Production Pula, Croatia

Metamusic is a community studio and record label based in Pula, Croatia. Our first users are promising young musicians and artists. We are open for collaboration on a national and international level.

contact / help

Contact Metamusic Production

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Metamusic Production, you may also like: